Even voorstellenTaxinummer en haar medewerkers

Ons leuke blad wordt mogelijk gemaakt door deze toppers:


Joke

Taxijoke is duizendpoot en hoofdredacteur van Taxinummer.

Zij is samen met haar zoon Nills de oprichter van het blad. Na de dood van Nills, die de ontwerper en fotograaf van het blad was, heeft Joke deze taken overgenomen. 

Joke is 25 jaar taxichauffeur in Amsterdam geweest en werkt op parttimebasis voor het Straatoverleg van de TCA waar ze de chauffeurs ondersteunt. 
Willemijn

Willemijn van Breda schrijft In Amsterdam. Deze column gaat over bezienswaardigheden in de stad zoals de Amsterdamse School, het Scheepvaarthuis en het Sarphatipark. 

Willemijn heeft kunstgeschiedenis gestudeerd. Ze is gespecialiseerd in architectuur en werkt sinds 1996 als gids.

Onder haar begeleiding wordt een rondleiding door Amsterdam een bijzondere ervaring. 
Marjan

Marjan Delzenne doet de eindredactie, samen met Taxijoke. En ze schrijft, op basis van de aangeleverde informatie, de column Taxi in the city. Als het even kan neemt ze zelf een kijkje in de stad. Maar dat lukt niet altijd. En daarom heeft Taxinummer een flink aantal ‘buitenlandcorrespondenten’ die tijdens hun vakanties op de chauffeurs afstappen om hun ervaringen te horen.

Marjan heeft het Centrum voor budgetmonitoring opgericht. Tegenwoordig is ze financieel adviseur van een aantal bedrijven.
Ko

Ko Oudhof doet het onderzoek naar de taxibranche voor de rubriek Taxi in the city. Hij heeft inmiddels diverse gegevens over taxi's in heel wat wereldsteden en -regio’s bij elkaar gezocht, van Sjanghai tot Barcelona en van Anchorage tot Bujumbura, dat de hoofdstad van Burundi is.

Ko heeft vele jaren gewerkt bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waar hij verantwoordelijk was voor onderzoek en publicaties over (on)gelijkheid, integratie, discriminatie, en criminaliteit.
Merijn 

Merijn Rutgers maakt cartoons voor taxinummer en ontfermd zich tevens over het beheer van de website. 
Naast deze werkzaamheden is hij kunstschilder en ontwerpt hij websites met een custom design.

Ook realiseert hij zoekmachine optimalisatie en adviseert Merijn bedrijven en instellingen omtrent online marketing en content strategie. 
Christof 

Christof van Basten Batenburg is adviseur van Taxinummer. Hij geeft suggesties over indeling, lay out en teksten. Christof doet bovendien alle research voor de rubriek Wist u dat, waarin vraagstukken en problemen in de taxibranche worden besproken. Nadat Christof de eerste versie van zo’n artikel heeft geschreven, neemt eindredacteur Joke de pen over.

Christof is journalist en heeft jarenlang voor de IKON gewerkt. Google zijn naam en er volgt een indrukwekkende lijst van programma’s waar Christof eindredacteur van was.
Grobbe

Grobbe is al dertig jaar taxichauffeur en kent de stad op zijn duimpje. Hij heeft geen routeplanner nodig om zijn klanten weg te brengen. Grobbe is aangesloten bij de TCA en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het verbeteren van de omstandigheden op straat.

In zijn columns neemt hij regelmatig de bureaucratie van de overheid op de hak. Maar hij schrijft ook verhalen over zijn klanten. En in al zijn columns kun je zien dat Grobbe van serviceverlening en betrokkenheid zijn beroep heeft gemaakt.Zonder deze bijzondere vrijwilligers is het maken van dit magazine onmogelijk.